DISTRIBUIȚI
Un momento della maxi operazione dei carabinieri del Comando provinciale di Roma contro il 'clan Casamonica', con un bilancio di 31 arrestati e 6 ricercati, 17 luglio 2018. I carabinieri hanno eseguito le misure cautelari tra Roma e le provincie di Reggio Calabria e Cosenza. L'accusa è aver costituito un'organizzazione dedita a traffico di droga, estorsione e usura commessi con l'aggravante del metodo mafioso. ANSA/ CARABINIERI +++ ANSA PROVIDES ACCESS TO THIS HANDOUT PHOTO TO BE USED SOLELY TO ILLUSTRATE NEWS REPORTING OR COMMENTARY ON THE FACTS OR EVENTS DEPICTED IN THIS IMAGE; NO ARCHIVING; NO LICENSING +++

Poliţia italiană a confiscat marţi opt vile de lux construite ilegal la Roma de către cel mai faimos şi puternic clan mafiot în cursul unor razii la care au participat aproximativ 600 de poliţişti, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Primăriţa Romei, Virginia Raggi, care a urmărit operaţiunea întreprinsă împotriva clanului mafiot Casamonica, a afirmat că vilele vor fi demolate până la sfârşitul acestui an.


Citeşte şi: Un tren de navetişti a deraiat în Spania. Cel puţin un om a murit! – FOTO/VIDEO

”Astăzi este o zi istorică pentru oraşul Roma şi pentru locuitorii ei”, a declarat Raggi, membră a Mişcării Cinci Stele (M5S, anti-establishment) care a fost criticată pentru că nu a făcut mai mult pentru capitală.

”Punem capăt unor ani de zile de ilegalităţi şi transmitem un mesaj puternic clanului Casamonica”, a afirmat primăriţa Romei, precizând că unele dintre vile au fost construite în zone de interes arheologic.

După ani de zile în care a acţionat din umbră, clanul mafiot a atras atenţia publicului odată cu funeraliile de lux organizate pentru unul dintre şefii săi în 2015. Dintr-un elicopter au fost aruncate petale de trandafir asupra rudelor îndoliate în timp ce pe posterele atârnate la balcoanele unei bazilici din oraş se putea citi: ”Ai cucerit Roma, acum cucereşti paradisul”.

Citeşte şi: 2 morţi şi 4 dispăruţi după ce o alunecare de teren a surpat un drum din Portugalia

Clanul Casamonica a fost asociat cu infracţionalitatea în cartierele din sud-estul Romei timp de mai multe decenii, dar funeraliile au provocat o reacţie puternică din partea politicienilor, care au cerut un asalt legal total împotriva clanului.

În iulie, 33 de membri ai grupării au fost arestaţi în cursul unor razii în legătură cu proprietăţile de prost gust.