DISTRIBUIȚI
ansa

Poliţia italiană a arestat zeci de persoane în întreaga ţară în cursul mai multor operaţiuni de combatere a activităţilor de criminalitate organizată din Italia, informează luni dpa, potrivit agerpres.

În cursul dimineţii de luni, poliţia a pus în aplicare 99 de mandate de arestare în oraşul Bari (sud). Suspecţii sunt lideri şi asociaţi ai clanului mafiot Strisciuglio şi vor trebui să răspundă acuzaţiilor de extorcare, trafic de droguri şi asociere în scopul unei activităţi infracţionale, potrivit agenţiei de presă ANSA.


Citeşte şi: UE îşi deschide porţile pentru americanii vaccinaţi – Black News

Acelaşi clan mafiot a fost vizat de percheziţii în luna martie, pentru acuzaţii similare.

Majoritatea celor reţinuţi urmează să fie plasaţi în arest.

În acelaşi timp, ofiţeri din 14 provincii au efectuat percheziţii împotriva organizaţiei de criminalitate organizată nigeriană Black Axe, au anunţat anchetatorii din oraşul L’Aquila, situat la est de Roma.

Citeşte şi: RENUNŢAŢI la distanțarea socială în iunie pentru a oferi oamenilor control asupra vieții lor, cer oamenii de știință – Black News

Suspecţii sunt acuzaţi de trafic de droguri, exploatare prin prostituţie, fraudă şi spălare de bani cu ajutorul criptomonedelor.

În luna ianuarie, un proces judiciar de amploare, împotriva a peste 300 de membri ai organizaţiei mafiote calabreze ‘Nrdrangheta, a început în oraşul Lamezia Terme.