DISTRIBUIȚI
timesofisrael.com

Poliţia israeliană a anunţat marţi că a recomandat inculparea pentru fraudă şi abuz de încredere a ministrului de interne Arieh Deri, şeful partidului ultrareligios Shass, într-o anchetă vizând tranzacţii imobiliare, transmite AFP, potrivit agerpres.

Decizia privind eventuala inculpare a lui Arieh Deri (foto), care a petrecut 22 de luni în închisoare între 2000 şi 2002 pentru corupţie, depinde acum de procurorul general.


Citeşte şi: Un tren de navetişti a deraiat în Spania. Cel puţin un om a murit! – FOTO/VIDEO

Potrivit poliţiei, ancheta a stabilit că există suficiente elemente pentru inculparea lui Deri pentru fraudă şi abuz de încredere. Ancheta, care a durat mai mulţi ani, a vizat transferuri de bani cu ocazia unor vânzări de terenuri. Deri ar fi implicat, de asemenea, într-un caz de fraudă fiscală de sute de mii de dolari şi de spălare de bani.

Arieh Deri a fost condamnat în 2000, pe când era ministru de interne, la 3 ani de închisoare pentru primire unei mite de 155.000 de dolari, fiind eliberat după ce a executat două treimi din pedeapsă.

El a devenit din nou ministru în 2015, mai întâi la Economie, apoi la Interne.

Sprijinul oferit de cei şapte deputaţi ai partidului Shass este vital pentru coaliţia de guvernare, care mai dispune doar de un vot în plus în Knesset după demisia de miercuri a ministrului apărării, Avigdor Lieberman, şeful formaţiunii ultranaţionaliste Yisrael Beitenu (5 deputaţi).

Citeşte şi: 2 morţi şi 4 dispăruţi după ce o alunecare de teren a surpat un drum din Portugalia

Arieh Deri, citat de presă, şi-a susţinut nevinovăţia şi a salutat faptul că poliţia a renunţat la inculparea sa pentru corupţie.

El nu este singurul membru al guvernul intrat în colimatorul poliţiei, care a recomandat inculparea pentru două cazuri de presupusă corupţie a prim-ministrului Benjamin Netanyahu. Şi aceste două dosare se află în mâinile procurorului general.

Într-un alt dosar, poliţia a considerat că există probe suficiente pentru inculparea avocatului personal al lui Netanyahu, David Shimron, şi a lui David Sharan, fost şef de cabinet al premierului, pentru suspiciuni de corupţie în legătură cu achiziţia a trei submarine germane de către Israel. Netanyahu a fost audiat ca martor în această anchetă.