DISTRIBUIȚI
Ekathimerini

Poliţia greacă a folosit gaze lacrimogene şi bastoane de cauciuc pentru a îndepărta un grup de profesori care a încercat să intre joi în Parlamentul de la Atena pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate, a informat presa locală, relatează dpa, potrivit agerpres.

Câteva mii de profesori protestează în centrul Atenei împotriva guvernului premierului Alexis Tsipras, a transmis postul de televiziune ERT. Profesorii solicită angajări pe durată nedeterminată după mai mulţi ani în care au avut numai contracte temporare, precizează sursa citată.


Citește și : Franța: Reprimarea manifestaţiilor „vestelor galbene” alimentează resentimentele împotriva poliţiei şi guvernului

Toate şcolile de stat din Grecia au fost închise joi. În semn de solidaritate cu cadrele didactice, Sindicatul Adedy din sectorul public, care reprezintă în jur de o jumătate de milion de funcţionari, a intrat în grevă timp de 24 de ore. Majoritatea instituţiilor de stat au rămas închise.

Din cauza măsurilor de austeritate, foarte puţini profesori au fost angajaţi pe perioadă nedeterminată în ultimii 10 ani, ceea ce a condus la lacune în sistemul de educaţie din Grecia şi la salarii mici ale cadrelor didactice.

Grecia a ieşit în august anul trecut din cei opt ani de austeritate financiară sub supravegherea Uniunii Europene (UE) şi a Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Citește și : Silvio Berlusconi va candida în alegerile europene