DISTRIBUIȚI

Poliţia greacă a anunţat marţi că a destructurat o ”reţea infracţională” care susţine imigraţia ilegală şi din care fac parte 30 de membri ai unui ONG care activează în insula Lesbos, principala cale de intrare a migranţilor în Grecia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Trei dintre suspecţi, doi cetăţeni străini şi un grec, au fost arestaţi, a precizat poliţia într-un comunicat. În total, 30 de persoane ar fi implicate în această reţea: şase greci şi 24 de străini.


Citește și: Demisie surprinzătoare în guvernul francez. Unul dintre cei mai populari miniștri a renunțat la funcție

Potrivit unei surse a poliţiei, ei aparţin ONG-ului grec ERCI ( Emergency response centre international ), care gestionează patru programe de sprijin pentru refugiaţi în Grecia, în special de căutare şi salvare pe mare. ONG-ul nu a reacţionat deocamdată la aceste acuzaţii.

Potrivit poliţiei din Mytilene, capitala insulei Lesbos, ”reţeaua infracţională” era activă din 2015 pentru a ”facilita intrarea ilegală a străinilor pe teritoriul Greciei” în schimbul obţinerii de beneficii financiare.

O anchetă a fost iniţiată după arestarea, în luna februarie, a doi membri ai ONG-ului ERCI acuzaţi de ”spionaj şi încălcare a secretelor de stat” pentru utilizarea ilegală a frecvenţelor de urgenţă în larg. Ei au fost arestaţi în Lesbos la bordul unui autovehicul cu numere de înmatriculare false.

Citește și: În sfârșit, s-a aflat unde și cu cine și-a petrecut Vladimir Putin vacanța de vară