DISTRIBUIȚI
dpa

Un angajat al poliţiei germane arestat în timpul unui raid care viza o presupusă organizaţie teroristă de extremă dreapta a făcut remarci în trecut care au trezit suspiciuni în rândul colegilor săi, a declarat vineri şeful poliţiei din oraşul german Hamm, relatează DPA, scrie agerpres.

S-au făcut însă greşeli în modul în care au fost gestionate indiciile privind opiniile bărbatului, a spus Erich Sievert.


Citește și : Mii de oameni fug zilnic din calea atrocităților comise în Burkina Faso

Angajatul poliţiei, care era un oficial administrativ din departamentul de trafic al poliţiei din Hamm, a fost arestat săptămâna trecută pentru că era suspectat că ar fi susţinător al unei organizaţii de extremă dreapta.

Grupul este condus de un suspect identificat numai sub numele Werner S, în conformitate cu legile germane de protejare a vieţii private, şi ar fi plănuit atacuri asupra politicienilor, solicitanţilor de azil şi a musulmanilor pentru a provoca „condiţii ca într-un război civil”, destabilizând astfel ordinea socială.

Drapele de război ale Germaniei precum cele utilizate de forţele armate germane între 1867 şi 1945 au fost văzute în balconul angajatului poliţiei încă din 2018.

De asemenea, bărbatul purta mărci vestimentare despre care se ştie că sunt populare în rândul extremiştilor de dreapta. Un sticker care le cerea poştaşilor să nu livreze nimic de la „presa mincinoasă” era lipit pe sonerie.

„Toate aceste puncte luate individual nu constituie infracţiuni. Dar faptele individuale ar fi trebuit asociate”, a afirmat şeful poliţiei din Hamm.

Citește și : Putin dă vina pe Occident pentru tensiunile cu Ucraina: ‘Se tem de un concurent global!’

Atunci ar fi putut fi declanşată o procedură disciplinară. „Ar fi trebuit trase concluzii mai devreme”, a spus Sievert.

În timpul investigaţiilor asupra acestui suspect, alţi doi angajaţi cu posibile simpatii de extremă dreapta au fost identificaţi în poliţia din Hamm, au anunţat autorităţile. Ei nu au fost legaţi însă de presupusa organizaţie teroristă.