DISTRIBUIȚI
Tag24

Percheziţii au fost întreprinse joi în toată Germania în legătură cu comentarii de ură pe internet împotriva unui parlamentar conservator pro-migranţi, ucis anul trecut cu un glonţ tras în cap, a anunţat Parchetul General din Frankfurt, informează AFP, potrivit agerpres.

Percheziţiile au vizat 40 de persoane din 12 dintre cele 16 landuri germane, suspectate că au publicat pe diferite reţele sociale cuvinte de ură care pot face obiectul unor urmăriri în justiţie, a precizat Parchetul.


Citește și: George Floyd fusese INFECTAT cu coronavirus

În landul Hessa, unde a fost ucis parlamentarul Walter Lubcke, percheziţiile au vizat şase persoane suspectate de incitare publică la crime, de aprobare a acestor crime şi de atingere adusă memoriei unei persoane decedate, potrivit aceleiaşi surse.

Walter Lubcke, un parlamentar din partidul Angelei Merkel favorabil primirii de migranţi, a fost ucis la 1 iunie 2019 pe terasa locuinţei sale din Cassel, crimă care a şocat profund Germania şi a dus la o conştientizare a pericolului pe care îl reprezintă aripa cea mai radicală a extremei drepte.

Arestat la scurt timp, Stephan Ernst, principalul suspect, un simpatizant neonazist, a recunoscut într-o primă etapă faptele, înainte de a retracta şi a acuza un presupus complice.

El ar urma să fie judecat începând cu 16 iunie pentru „omucidere cu circumstanţe agravante” şi „tentativă de omucidere cu circumstanţe agravante”, acuzaţia cea mai gravă din Germania, pedepsită cu închisoare pe viaţă.

Citește și: ATAC cu cuțitul într-o școală din China (VIDEO)! 40 de oameni au fost răniți

Ameninţarea atentatelor de extremă dreaptă, subestimată în anii 2000, când uciderea a opt imigranţi turci, a unui grec şi a unei poliţiste germane erau tratate drept reglări de conturi, îngrijorează tot mai mult autorităţile germane.

Grupuri suspectate de pregătirea unor atacuri xenofobe sau antisemite sunt în mod regulat destructurate în Germania.