DISTRIBUIȚI
imago-images.de

Poliţia germană a anunţat marţi că se aşteaptă la căutări de durată pentru găsirea unui fugar în haine de camuflaj, prezentat drept „nebun după arme”, care a dispărut în Pădurea Neagră, în sud-vestul Germaniei, după ce a ameninţat şi a dezarmat duminică patru poliţişti, informează AFP, scrie agerpres.

„Nu vom relaxa” eforturile noastre pentru a-l găsi, a declarat şeful poliţiei din Offenbourg, Reinhard Renter, în timpul unei conferinţe de presă asupra modului în care avansează ancheta. „Suntem perseverenţi”, a adăugat el, în timp ce în jur de 200 de poliţişti îl caută în prezent pe fugar.


Citește și : Violenţe în centrul Parisului, la o manifestaţie de Ziua Naţională a Franţei

Deja supranumit „Rambo” de presa de mare tiraj, cu referire la eroul din cunoscuta serie de filme, bărbatul de 31 de ani fără domiciliu stabil este dat în urmărire de duminică dimineaţa în împrejurimile Oppenau, un mic oraş german situat la 40 de km de oraşul francez Strasbourg.

Poliţia s-a declarat convinsă că Yves Rausch, puternic înarmat, se află în continuare în pădurea de lângă Oppenau pe care o cunoaşte foarte bine. „Pădurea este pur şi simplu sufrageria lui”, a spus Renter.

„Nu ştim ce l-a făcut pe suspect să acţioneze astfel”, a precizat la rândul său procurorul Herwig Schoefer.

Cu capul ras şi cu un mic barbişon, bărbatul „are o mare afinitate pentru arme”, potrivit procurorului, care îl califică drept „nebun după arme”, chiar dacă el nu a făcut niciodată parte, potrivit autorităţilor, din vreun club de tir.

În acest stadiu al anchetei, autorităţile nu au descoperit motivaţii politice pentru gestul său.

Din 2010, lui i s-a interzis portul de arme şi muniţii. Cunoscut de poliţie pentru diverse delicte, el a ispăşit o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, pentru rănirea gravă a unei femei, cu tiruri de arbaletă.

Poliţia a anunţat, de asemenea, că a descoperit imagini de pornografie infantilă în telefonul său portabil atunci când bărbatul era anchetat anul trecut pentru posesie de explozibili.

Alertată de un martor, o patrulă a încercat fără succes să-l aresteze duminică într-o cabană unde a fost văzut. Însă el a reuşit să fugă, dezarmându-i pe cei patru poliţişti sosiţi la faţa locului. El i-a ameninţat „brusc şi într-un mod complet neaşteptat” cu o armă, potrivit poliţiei.

Citește și : NATO va continua să acorde sprijin Georgiei pentru implementarea reformelor

Un mandat de arestare european a fost emis împotriva lui.

Grădiniţele şi piscinele în aer liber au fost închise cu titlu de precauţie de municipalitatea din Oppenau, care evocă o „situaţie periculoasă”.

Plimbările în pădure şi activităţile în aer liber au fost de asemenea interzise, iar survolurile aeriene ale regiunii sunt suspendate.

Anchetatorii cred că fugarul se deplasează pe jos, dar perimetrul de căutare, o pădure deasă, oferă numeroase ascunzători potenţiale.

„Orice persoană care îl întâlneşte pe suspect trebuie să rămână la distanţă. Bărbatul este într-o stare de suferinţă mentală”, a avertizat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Oppenau.