DISTRIBUIȚI
AP

Forţele de ordine germane au desfăşurat o serie de raiduri în mai multe landuri ale ţării în cadrul unei anchete privind reţele infracţionale specializate în trafic de persoane şi în prostituţie, transmite dpa, potrivit agerpres.

Miercuri la primele ore, poliţia federală a făcut mai multe percheziţii pentru a dezmembra reţeaua suspectată că a adus în mod ilegal în Germania cel puţin 58 de persoane, printre care mulţi copii, a explicat un purtător de cuvânt al poliţiei.


Citește și: Dominic Raab: Democraţia pierde teren în toată lumea

Persoanele respective, care au plătit între 3.500 şi 8.000 de euro pentru a ajunge în Germania, au călătorit uneori câteva zile ascunse în camioane.

Poliţia a descoperit mai multe dintre aceste persoane, printre care cinci copii, în oraşul Bernstadt (landul Baden-Württemberg) şi ulterior a lansat o anchetă împreună cu Europol.

Într-o investigaţie separată, poliţia federală a percheziţionat mai multe locuri din Berlin, Hamburg şi Timmendorfer Strand, printre care saloane cosmetice şi de masaj.

Citește și: SUA înregistrează cel mai mare număr de migranți, care bat la frontiere, din ultimii 20 de ani

Ancheta vizează traficarea de femei din Vietnam în Germania, unde acestea erau forţate să se prostitueze, a scris poliţia germană pe Twitter. ”Avem indicii că saloanele respective erau folosite şi ca bordeluri”, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei.

O femeie vietnameză în vârstă de 43 de ani a fost arestată la Berlin, în acest caz mai fiind implicaţi doi suspecţi.