DISTRIBUIȚI
Reuters

Poliţia germană a reţinut provizoriu un suspect în cazul uciderii oficialului Walter Lübcke (65 de ani) care a fost găsit împuşcat în cap pe terasa casei sale din Wolfhagen, la marginea oraşului Kassel pe 2 iunie, transmite dpa, potrivit agerpres.

Purtătorul de cuvânt al comisiei de anchetă a refuzat să furnizeze detalii suplimentare despre suspect, invocând investigaţia aflată în curs de desfăşurare.


Citește și : UE, prima reacție în cazul scandalului politic din R.Moldova: Să respecte statul de drept și să garanteze democrația

Conform informaţiilor publicate de Frankfurter Allgemeine Zeitung, persoana reţinută este un tânăr care avea legături în plan privat cu politicianul decedat.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost supus unui interogatoriu sâmbătă după-amiaza. Conform unor surse apropiate anchetei, se pare că ucigaşul a fost identificat.

Citește și : SUA impun un termen limită Turciei pentru a renunţa la achiziţia de rachete rusești S-400

Membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), Lübcke a condus timp de 10 ani consiliul regional din Kassel, autoritate administrativă intermediară între landul Hesse şi comunele acestuia.

În octombrie 2015, după decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide frontierele Germaniei pentru sute de mii de irakieni şi sirieni, Walter Lübcke a apărat drepturile refugiaţilor, ceea ce a atras reacţii dure din partea extremei drepte, care l-a numit ”trădător” şi a publicat adresa domiciliului său. Deocamdată nu există indicii că uciderea sa are legătură cu aceste ameninţări.