DISTRIBUIȚI
imago-images.de

Un bărbat a fost arestat în Germania după ce a anunţat pe internet că intenţionează să comită un atac împotriva musulmanilor inspirat din cel produs în Christchurch (Noua Zeelandă), a anunţat luni Oficiul central de luptă împotriva terorismului, informează AFP, potrivit agerpres.

Suspectul, în vârstă de 21 de ani, a fost plasat în arest sâmbătă după ce a fost reţinut la Hildesheim (Saxonia Inferioară). La domiciliul său au fost descoperite arme care „este posibil să fi fost achiziţionate pentru a-şi pune în practică planul de atac”, a menţionat Oficiul într-un comunicat.


Citește și: Poliţia din Minneapolis va fi DESTRUCTURATĂ!

În timpul unei conversaţii online, bărbatul a anunţat că pregăteşte un atac împotriva musulmanilor, inspirat de cel comis în martie 2019 la Christchurch, în urma căruia 51 de oameni au fost ucişi la două moschei. „Intenţiona să acţioneze în acelaşi mod”, potrivit Oficiului.

Anchetatorii au mai descoperit în echipamentele sale electronice „fişiere cu conţinut de extremă dreapta”.

Citește și: Cifre divergente ale bilanțului victimelor provocate de coronavirus în Brazilia

Terorismul de extremă dreapta este considerat de autorităţile germane drept ameninţarea numărul unu la adresa securităţii ţării, mai multe atacuri de acest tip având loc în ultimele luni.