DISTRIBUIȚI

O tabără unde se adunau de peste un an sute de consumatori de crack în nord-estul Parisului era în curs de evacuare miercuri dimineaţa de către poliţie, cu obiectivul declarat de a împiedica refacerea ei într-o altă zonă a capitalei franceze, relatează AFP, potrivit agerpres.

‘La ordinul meu, prefectul de poliţie procedează la dezmembrarea definitivă a ”taberei de crack” din scuarul Forceval. 1.000 de poliţişti vor fi desfăşuraţi pentru ca această tabără să nu fie reconstituită în altă parte’, a scris pe Twitter ministrul de interne Gérald Darmanin.


Citeşte şi: Un autobuz plin cu pasageri A CĂZUT într-o prăpastie din India! Cel puţin 25 de oameni au murit! – Black News

În ultimii doi ani, consumatorii de crack au fost mutaţi de mai multe ori din cauza furiei locuitorilor din zonă.

Acum un an, ei au fost dirijaţi spre scuarul Forceval, la marginea Parisului, unde chiar a fost ridicat un ‘zid al ruşinii’.

Dezintoxicarea acestor consumatori este extrem de dificilă din cauza caracterului foarte adictiv al crack, un derivat al cocainei consumat prin fumat, numit şi ‘drogul săracului’ dat fiind costul său (10 euro doza).

Ministerul de Interne a subliniat că operaţiunea de miercuri este ‘inedită’, în timp ce ‘fenomenul crack afectează nord-estul parizian de mai multe decenii’.

‘Persoanele căutate vor fi reţinute, la fel ca străinii în situaţie ilegală, care vor fi plasaţi în CRA (Centru de retenţie administrativă, n.red.) în vederea expulzării. Ceilalţi ocupanţi vor fi orientaţi spre centre de găzduire cu asistenţă medico-socială sau în unităţi de îngrijire’, a precizat ministerul.

Citeşte şi: Putin a promulgat legea privind anexarea a patru regiuni ucrainene – Black News

Instalarea consumatorilor de crack la Forceval a perturbat puternic securitatea cartierelor din zonă, provocând manifestaţii şi plângeri în justiţie pentru a cere evacuarea taberei. Locuitorii s-au plâns constant de agresiuni, furturi şi alte neplăceri provocate de prezenţa consumatorilor de droguri.

Potrivit unor ONG-uri, la Forceval se strângeau între 300 şi 400 de persoane ziua şi 150 noaptea, dintre care 35%-40% femei, iar dealerii vindeau dozele de crack în văzul tuturor.