DISTRIBUIȚI
REUTERS

Poliţia a intervenit vineri seara pentru a dispersa sute de tineri care se strânseseră pentru o petrecere nocturnă pe esplanada Invalizilor din Paris, încălcând normele sanitare în vigoare împotriva noului coronavirus, potrivit unor surse ale prefecturii poliţiei citate de AFP, potrivit agerpres

„Intervenţie a forţelor de ordine pentru a pune capăt unei seri festive regrupând mai multe sute de participanţi cu încălcarea regulilor sanitare”, a scris pe Twitter prefectura la ora 23:30, după intrarea în vigoare a interdicţiei de circulaţie nocturne.


Citește și : O nouă tranșă de doze de vaccin împotriva COVID-19, donate de România, au ajuns la Chişinău

Spre miezul nopţii doar câteva grupuri de tineri se mai aflau pe podul Alexandru al III-lea, în timp ce maşinile de poliţie circulau cu girofare pe stradă.

Potrivit imaginilor difuzate pe reţelele de socializare, grupurile de tineri luaseră cu asalt esplanada, strigând şi fără să poarte măşti sanitare.

„Ne-au dispersat (…) Nu ne-au ‘gazat’, dar am văzut persoane surprinse de norii de gaze lacrimogene”, a declarat AFP o tânără în vârstă de 19 ani.

Citește și : Guvernatorul statului Texas doreşte să reia construcţia unui zid la frontiera cu Mexicul

„Peluza era plină, eram cu adevărat prea mulţi, demult nu mai participasem la o asemenea petrecere din cauza Covid, aveam nevoie de aşa ceva”, a declarat şi Emma, în vârstă de 18 ani.

Interdicţia de circulaţie nocturnă a fost redusă miercuri cu două ore în Franţa, grav îndoliată de pandemia de COVID-19, care a provocat moartea a 108.000 de persoane din martie 2020.