DISTRIBUIȚI
Global News

Poliţia elveţiană a anunţat marţi că anchetează o nouă acuzaţie de agresiune sexuală ce a fost formulată împotriva regizorului Roman Polanski de o femeie care afirmă că renumitul cineast franco-polonez a agresat-o în locuinţa sa din Gstaad în anul 1972, informează AFP. 

Renate Langer, care spune că a fost violată în oraşul Gstaad de Roman Polanski atunci când ea avea vârsta de 15 ani, a fost chestionată pe 26 septembrie de Poliţia elveţiană, a dezvăluit pentru AFP Krusni Hanspeter, şeful departamentului de comunicare al Poliţiei din cantonul St. Gallen, care a confirmat astfel existenţa unei anchete ale cărei detalii au fost publicate marţi în cotidianul american The New York Times.


Potrivit presei, Renate Langer, în prezent în vârstă de 61 de ani, este o fostă actriţă, născută la Munchen.

Ea a devenit astfel cea de-a patra femeie care l-a acuzat de agresiune sexuală pe Roman Polanski, un reputat cineast franco-polonez în vârstă de 84 de ani.

În 1977, cineastul a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu Samantha Geimer, pe atunci o adolescentă în vârstă de 13 ani, în vila din Los Angeles a lui Jack Nicholson, în timp ce actorul era plecat într-o vacanţă.

În schimbul acelei mărturisiri, un judecător a acceptat să nu reţină alte capete de acuzare mai grave. Însă, convins fiind că judecătorul urma să revină asupra deciziei sale şi că urma să îl trimită la închisoare, probabil pentru mai multe decenii, Roman Polanski a fugit din Statele Unite şi s-a refugiat în Franţa.

În 2010, actriţa britanică Charlotte Lewis a declarat că regizorul a forţat-o să întreţină relaţii sexuale atunci când ea avea vârsta de 16 ani.

O a treia femeie, identificată doar după prenumele „Robin”, l-a acuzat pe celebrul regizor în luna august de comiterea unei agresiuni sexuale în 1973, atunci când ea avea vârsta de 16 ani.

Renate Langer l-ar fi cunoscut pe Roman Polanski pe vremea când lucra ca model la Munchen. Atrasă de posibilitatea de a fi distribuită în unul dintre filmele viitoare ale cineastului, ea l-ar fi vizitat pe regizor, autorul unor lungmetraje celebre precum „Rosemary’s baby” şi „Chinatown”, în vila sa din Gstaad, unde acesta ar fi violat-o.

Ea spune că a decis să renunţe la tăcere în urma declaraţiilor făcute de „Robin” în luna august şi pentru că părinţii ei nu mai sunt în prezent în viaţă.

Poliţia elveţiană nu ştie deocamdată dacă vor fi formulate în mod oficial acuzaţii penale pe numele cineastului, însă din cauza vechimii faptelor, această ipoteză pare puţin probabilă.

Roman Polanski, recompensat cu premiul Oscar pentru regia filmului „Pianistul”, căsătorit cu actriţa franceză Emmanuelle Seigner, cu care are doi copii, a refuzat să revină în Statele Unite fără să aibă garanţia că nu va fi încarcerat.