DISTRIBUIȚI
MSN.com

Şase persoane au fost arestate vineri de poliţia elenă pentru că au facilitat trecerea ilegală a mai multor migranţi din Grecia în Italia la bordul unor iahturi, au anunţat sâmbătă forţele de ordine greceşti, scrie AFP, potrivit agerpres.

Reţinuţi în cursul unor operaţiuni poliţieneşti în Insula Corfu şi în regiunea capitalei Atena, ei sunt suspectaţi că aparţin unei organizaţi criminale în activitate din iunie 2019. În momentul arestării lor, presupuşii traficanţi de persoane transportau 23 de migranţi din Corfu spre Italia.


Citește și : Alegeri legislative în Siria, într-o ţară distrusă de război şi în profundă criză economică

Dintre cele şase persoane reţinute, una este de origine elenă, iar restul sunt cetăţeni străini.

Membrii organizaţiei ar fi cumpărat mai multe vase, în special iahturi capabile să transporte cel puţin 15 persoane, ai căror proprietari erau prezentaţi ca bulgari.

În schimbul a 5.500 de euro, migranţii erau duşi pe cale terestră şi în grupuri de câte patru până în Corfu, apoi cazaţi în hoteluri.

Citește și : Bilanțul pandemiei de coronavirus în SUA

Navigând sub pavilion străin, iahturile grupului infracţional erau apoi ancorate în apropierea hotelurilor, de unde migranţii se îmbarcau discret.

Numărul noilor migranţi sosiţi în Uniunea Europeană, care a scăzut enorm după criza din 2015, a fost în iunie de circa 3.500, potrivit datelor Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), aproape o treime din numărul celor înregistraţi în iunie 2019.