DISTRIBUIȚI
TheJournal.ie

Poliţia din Irlanda a început sâmbătă o operaţiune de aplicare a unor măsuri stricte împotriva epidemiei de COVID-19, relatează dpa, scrie agerpres.

Deplasările sunt permise doar pe o rază de doi kilometri în jurul locuinţei, începând de vineri de la miezul nopţii până în 12 aprilie. Premierul Leo Varadkar a comunicat că toată lumea trebuie să stea acasă până de Paştele catolic.


Citește și : Bilanț tragic la nivel mondial: Peste jumătate de milion de persoane au fost infectate cu COVID-19

Se poate merge la serviciu numai la locurile de muncă vitale, cum ar fi cele din sistemul sanitar, şi la cumpărături de alimente sau bunuri de consum. Şi exerciţiile fizice în aer liber sunt limitate la o zonă de doi kilometri de domiciliu. Cei care ies cu copiii trebuie să păstreze o distanţă de doi metri. În afară de ieşirile în scopurile menţionate, mai sunt permise doar cele pentru vizite medicale programate sau procurarea medicamentelor.

Poliţia a anunţat sâmbătă că în weekend va ‘încuraja’ populaţia să respecte restricţiile prin instalarea unor puncte de control şi cu ajutorul patrulelor călare, neobişnuite în Irlanda. Se aşteaptă ca, fiind ‘foarte vizibili’, poliţiştii călare să inducă un sentiment de siguranţă, a afirmat John Twomey, comisarul adjunct al forţei de ordine cunoscute ca Garda (Garda Siochana, denumirea oficială a poliţiei irlandeze – n. red.).

Citește și : În plină pandemie de covid-19, SUA refuză să suspende sancţiunile internaţionale

În Irlanda s-au înregistrat până acum peste 2100 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar vineri s-au mai confirmat trei decese cauzate de COVID-19, numărul morţilor ajungând astfel la 22.