DISTRIBUIȚI
voanews.com

Poliţia din capitala elveţiană Berna a intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu tunuri cu apă, gloanţe de cauciuc şi substanţe iritante pentru a dispersa o petrecere de stradă neautorizată şi a împiedica respectivul cortegiu să se deplaseze în centrul oraşului, transmite AFP, citând un comunicat al poliţiei şi informaţii de presă, potrivit agerpres

Mai multe sute de persoane, în marea majoritate tineri, s-au adunat sâmbătă seara în nord-estul Bernei în jurul unor maşini din care se auzea muzică, şi cu bannere pentru un ‘carnaval de stradă’, potrivit comunicatului poliţiei şi imaginilor difuzate de site-ul aurka.com.


Citește și : Medicul lui Berlusconi: Dacă s-ar fi infectat în timpul crizei sanitare, nu ar fi supravieţuit

După ce participanţii au început să plece în cortegiu spre centrul capitalei şi au aruncat ‘sticle şi pietre’ asupra forţelor de ordine, acestea au intervenit.

Tinerii ‘au ridicat baricade, le-au dat foc şi au aprins numeroase dispozitive pirotehnice’, precizează comunicatul poliţiei.
‘După mai multe somaţii, au fost utilizate tunuri cu apă, gloanţe de cauciuc şi substanţe iritante pentru a împiedica acest cortegiu să ajungă în centrul oraşului, pentru protejarea forţelor de intervenţie şi pentru a se evita noi distrugeri’, adaugă acelaşi comunicat.

Poliţia mai precizează că a procedat la ‘mai multe zeci de controale de identitate’.

Citește și : 53 de şcoli din Spania, infectate doar după prima săptămână de cursuri