DISTRIBUIȚI
REUTERS

Poliţia belarusă a indicat miercuri că a tras cu arme de foc asupra manifestanţilor care au protestat marţi seara împotriva rezultatelor alegerilor prezidenţiale în sudul ţării, aceste tiruri făcând un rănit, potrivit France Presse, transmite și agerpres.

În noaptea de marţi spre miercuri, protestatari ‘agresivi’, înarmaţi cu bare metalice, au atacat poliţişti la Brest, în sudul ţării, potrivit unei declaraţii a poliţiei din Belarus.


Citește și: În caz că va câștiga alegerile, Joe Biden a ales-o pe Kamala Harris să-i fie vicepreședinte

După tiruri de somaţie ‘care nu i-au oprit’ pe atacatori, poliţiştii ‘au trebuit să tragă cu arme de foc’ pentru a-şi ‘proteja viaţa’, conform sursei citate. ‘Un atacator a fost rănit’, mai precizează poliţia belarusă într-un comunicat.

Protestele împotriva realegerii preşedinte a liderului autoritar Aleksandr Lukaşenko, care conduce ţara cu o mână de fier de 26 de ani, zguduie capitala Minsk şi mai multe oraşe încă de duminică seara.

Citește și: Irakul ANULEAZĂ vizita unui ministru turc

Dispersate cu violenţă de către poliţie, care recurge la grenade asurzitoare şi gloanţe cu cauciuc, aceste manifestaţii s-au soldat cu mii de arestări şi au făcut un mort şi peste 250 de răniţi, conform cifrelor oficiale.

Poliţia belarusă a arestat peste 1.000 de manifestanţi în cea de-a treia noapte de proteste, a indicat Ministerul de Interne belarus într-un comunicat, citat de Reuters. Potrivit ministerului, 51 de manifestanţi şi 14 poliţişti au fost răniţi în urma confruntărilor de stradă.