DISTRIBUIȚI
A News

Poliţia din Africa de Sud a reţinut 82 suspecţi sâmbătă, la o zi după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat o echipă care filma un videoclip la periferia oraşului Johannesburg şi au violat mai multe modele care lucrau pe platoul de filmare, informează DPA, potrivit agerpres

Poliţia din Gauteng, o provincie din nordul ţării, a precizat că anchetează cel puţin 32 de cazuri de viol. Unele dintre victime au fost violate de până la 10 bărbaţi în timpul acestui atac, a declarat directorul poliţiei, Bheki Cele.


Citește și : Poliţia din Austria a arestat un tânăr sub suspiciuni de terorism

Au fost formulate, de asemenea, acuzaţii de jaf armat.

Incidentul s-a produs vineri, când un grup de bărbaţi puternic înarmaţi au atacat acea echipă de filmare în Krugerdorp, o localitate situată la periferia oraşului Johannesburg. Videoclipul era filmat într-o fostă mină, în prezent abandonată.

Opt femei, folosite ca modele în videoclip, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, au fost violate. Poliţia locală afirmă că atacatorii au furat totodată portofele, telefoane mobile şi bijuterii înainte de a fugi de la faţa locului. Poliţia a împuşcat doi suspecţi în timp ce aceştia încercau să părăsească locul în care s-a petrecut agresiunea.

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa a declarat că atacul reprezintă un „incident îngrozitor”. Ministrul Sănătăţii din Africa de Sud, Aaron Motsoaledi, a izbucnit în plâns în timpul unui interviu în care vorbea despre aceste evenimente. Mai mulţi locuitori din Krugersdorp au declarat pentru postul de televiziune eNCA că trăiesc în frică după producerea incidentului de vineri.

Citește și : Premierul australian vrea crearea unui organism reprezentativ al populaţiilor indigene în Parlament

 

Agresiunile sexuale reprezintă o problemă majoră în Africa de Sud. Doar în primele trei luni ale acestui an, Poliţia naţională a raportat 10.818 violuri la o populaţie de 60 de milioane de locuitori. Însă autorităţile centrale consideră că numărul real al violurilor este subevaluat, întrucât multe dintre cazuri nu sunt raportate niciodată la Poliţie.