DISTRIBUIȚI

Poliţia columbiană a reprimat cu o „violenţă disproporţionată” manifestaţiile sociale din septembrie 2020 din capitala Columbiei, care s-au soldat cu 14 morţi, potrivit unui raport independent remis luni primăriei din Bogota, informează AFP, potrivit agerpres.

În timpul „nopţilor de teroare”- care au urmat morţii unui bărbat de 43 de ani după violenta sa arestare de către doi poliţişti, arestare a cărei înregistrare video a declanşat trei zile de revolte la Bogota – poliţia „a reacţionat într-un mod disproporţionat, ilegal şi neconform cu principiul umanităţii”, a declarat Carlos Negret, raportorul anchetei finanţate şi susţinute „metodologic” de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Indonezia (VIDEO) – Black News

„Poliţia a crezut că ea poate să rănească, să ucidă, fără nicio consecinţă”, a adăugat Negret, fost avocat al poporului (ombudsman).

Trei sute de civili şi 216 de agenţi ai forţelor de ordine au fost de asemenea răniţi, în timp ce 76 de posturi de poliţie au fost distruse. Raportul denunţă de asemenea „violenţe” faţă de poliţie.

Citeşte şi: LISTA ROŞIE va fi eliminată după doar două săptămâni – Black News

Acest raport este „dureros”, însă „necesar pentru a ne salva şi a ne reconstrui democraţia”, a declarat primăriţa capitalei Bogota, Claudia Lopez. Ea a îndemnat la „justiţie” şi i-a cerut preşedintelui Ivan Duque să recunoască violenţele poliţiei şi să ţină cont de recomandările raportului.