DISTRIBUIȚI

Noul șef al Poliției din Republica Cipru a prezentat oficial scuze, în numele instituției, pentru modul în care au fost investigate disparițiile femeilor ucise de către Nicos Metaxas (foto), considerat primul criminal în serie din istoria recentă a țării, informează France 24, potrivit mediafax.

Nicos Metaxas, un fost ofițer de armată, în vârstă de 35 de ani și care se află deja în arest, a recunoscut că a omorât în total șapte femei. Printre victime se numără și două românce. Scandalul a izbucnit după ce cadavrul uneia dintre victime a fost descoperit de mai mulți turiști într-o mină abandonată.


Citește și: Ca la turci! Autoritatea electorală decide REPETAREA alegerilor din Istanbul

Poliția din Cipru este acuzată că nu a investigat în mod corespunzător disparițiile în momentul în care au fost semnalate. Din acest motiv, președintele Nicos Anastasiades a luat decizia de a-l demite pe Zacharias Chrysostomou din funcția de șef al Poliției. În locul său a fost numit Kypros Michaelides. În cadrul ceremoniei de depunere a jurământului, acesta a prezentat scuze în numele instituției, pentru modul în care au fost anchetate disparițiile. „Cazurile dureroase și pierderea unor femei și copii fără apărare, care veniseră în țara noastră în căutarea unui viitor mai bun, au afectat grav prestigiul, onoarea și reputația Poliției cipriote”, a spus acesta.

Citește și: Popularitatea lui Trump sare de 45%, o premieră de când a devenit președintele SUA

„De aceea, ca reprezentant al Poliției, vreau (…) să vă cer tuturor iertare pentru că nu am reușit să protejăm aceste suflete inocente și lipsite de apărare, care au murit într-un mod atât de tragic și de nefericit”, a adăugat el.