DISTRIBUIȚI
Prague Morning

Poliţia cehă a anunţat marţi că a interceptat un camion turc care transporta 48 de migranţi ce proveneau probabil din Siria şi se deplasau în Europa de Vest, relatează AFP, scrie agerpres.

Vameşii au detectat prezenţa migranţilor la bordul unui camion atunci când au scanat vehiculul cu raze X, a declarat pentru France Presse purtătorul de cuvânt al poliţiei, Bohumil Malasek.


Citește și : SUSPANSUL se menţine în SUA! Nici Trump, nici Biden NU au obţinut voturile necesare în Colegiul Electoral

Cei 47 de bărbaţi şi o femeie transportaţi cu camionul, care a fost interceptat pe o autostradă care face legătura între capitala Slovaciei, Bratislava, şi Brno, al doilea oraş ca mărime din Cehia, au declarat că vin din Siria, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că se deplasau în Germania şi Ţările de Jos. Niciunul dintre ei nu pare a avea probleme de sănătate, a subliniat el.

Poliţia trebuie acum să-i identifice pe migranţi, care ar putea fie să ceară azil în Republica Cehă, fie să fie retrimişi în ţara de unde au venit pe teritoriul ceh.

Republica Cehă este reticentă la ideea de a primi refugiaţi proveniţi din Orientul Mijlociu sau din Africa după valul de migranţi din 2015 din Europa, notează AFP.

Citește și : Suedia prelungeşte controalele la frontiere