DISTRIBUIȚI

sursa foto:  AP

Poliţia catalană a anunţat joi că l-a identificat în mod oficial pe ultimul membru al celulei jihadiste acuzate că a comis atacurile de săptămâna trecută din Catalonia, nord-estul Spaniei. Numele acestuia este Youssef Aalla şi a fost ucis în explozia accidentală din Alcanar (provincia Tarragona), relatează AFP, potrivit agerpres.

‘Youssef Aalla este cel de-al doilea cadavru identificat în explozia de la Alcanar’, a anunţat poliţia catalană, la o săptămână după explozia accidentală a unei locuinţe la 200 de km sud de Barcelona în care suspecţii pregăteau explozibili.


Citeşte şi: Statul Islamic AMENINŢĂ Spania cu noi atacuri teroriste. ‘Războiul nostru va dura până la sfârşitul lumii!’ – VIDEO

‘Acesta este ultimul membru al celulei’ a cărui identitate trebuia să o stabilim, a precizat sursa citată.

Youssef Aalla era fratele altor doi membri ai celulei: Said, 18 ani, împuşcat mortal de poliţie la Cambrils, la sud de Barcelona, şi Mohammed, 27 de ani, audiat marţi de un judecător care a decis să-l elibereze sub control judiciar.

Explozia laboratorului improvizat i-a determinat pe membrii celulei să acţioneze a doua zi cu ajutorul unor vehicule la Barcelona şi Cambrils. Dublul atentat s-a soldat cu moartea a 15 persoane şi rănirea altor peste 120.

Primul cadavru identificat în explozia de la Alcanar a fost cel al lui Abdelbaki Es Satty, imamul care locuia la Ripoll de unde proveneau majoritatea membrilor celulei şi suspectat că a jucat un rol cheie în radicalizarea lor.