DISTRIBUIȚI
MSN.com

Un aparent sabotaj a provocat sâmbătă căderea a circa 30 de cabine ale unui teleferic din vestul Canadei, fără a provoca victime, a anunţat poliţia, citată de AFP, potrivit agerpres.

„Apreciem că un cablu a fost tăiat şi că este vorba despre un act deliberat de vandalism”, a declarat presei inspectoarea Kara Triance de la Jandarmeria regală din Canada (GRC, poliţia federală), adăugând că a fost declanşată o investigaţie.


Citește și : Kim Jong Un a supravegheat personal cea mai recentă lansare de rachete – FOTO

Ruperea cablului a antrenat sâmbătă în zori prăbuşirea a circa 30 de telecabine ale telefericului Sea to Sky din Squamish, din provincia Columbia Britanică (vest), într-un moment în care instalaţia încă nu fusese deschisă publicului şi nu funcţiona.

Importantă atracţie turistică în această regiune, telefericul poate transporta până la 240 de persoane odată şi oferă o panoramă spectaculoasă a golfului Howe, pe coasta Pacificului.

Într-un comunicat, GRC din oraşul Squamish, situat la nord de Vancouver, şi-a exprimat satisfacţia că nu s-au înregistrat răniţi, insistând totodată asupra gravităţii incidentului. GRC a cerut ajutorul cicliştilor şi drumeţilor aflaţi în zonă care „ar fi putut vedea ceva”.

Directorul telefericului, Kirby Brown, a declarat pentru postul de televiziune CBC că a fost efectuată o operaţiune de mentenanţă la cablul principal şi că acesta se afla în stare foarte bună.

Citește și : Maduro este ‘gata să ajungă la acorduri’ cu opoziţia: ‘Cred în dialogul politic, social, economic’