DISTRIBUIȚI
Reuters

Un băiat în vârstă de 18 ani a fost arestat sâmbătă la Dover, de Poliţia din Kent, în legătură cu atentatul de vineri de la metroul din Londra, anunţă forţele de ordine, relatează BBC News.

Bărbatul a fost reţinutîn zona portului Dover de Poliţia din Kent.


Am făcut o arestare importantă în ancheta noastră în această dimineaţă’, a anunţat Neil Basu, un responsabil în combaterea terorismului din cadrul poliţiei britanice, potrivit unui comunicat. Suspectul, un bărbat de 18 ani, a fost arestat sâmbătă dimineaţă, de poliţia din Kent (sud-estul Angliei) ‘în zona portuară Dover’ în legătură cu ‘fapte teroriste’, a precizat poliţia.

‘Deşi suntem mulţumiţi de progresele înregistrate, ancheta continuă şi nivelul de ameninţare rămâne critic’, a adăugat Neil Basu.

Potrivit surselor citate, suspectul a fost plasat în custodie la o secţie de poliţie locală înainte de a fi transferat ‘spre un post de poliţie din sudul Londrei în timp util’.

‘Atentatul – al cincilea în şase luni în Regatul Unit – a avut loc vineri într-o garnitură de metrou, la o oră de vârf, 08.20 (07.20 GMT), în staţia Parsons Green, sud-vestul Londrei.

Atacul a fost calificat terorist de către poliţie şi a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Potrivit unui nou bilanţ anunţat sâmbătă dimineaţa de serviciile medicale, 30 de răniţi, dintre care unul se află în stare gravă, au primit îngrijiri medicale la spital şi numai trei dintre aceştia mai sunt încă spitalizaţi.