DISTRIBUIȚI
The Nation

Poliţia antiteroristă britanică a stabilit o legătură între un pachet suspect găsit miercuri la Universitatea din Glasgow, în Scoţia, şi mici dispozitive explozive descoperite cu o zi înainte la Londra, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Din cauza unor similitudini în pachet, semnele particulare ale acestuia şi a tipului de dispozitiv găsit la Glasgow, îl tratăm ca având legatură cu cele trei pachete pe care le investigăm la Londra”, a declarat comandantul Clarke Jarrett, de la poliţia antiteroristă, într-un comunicat difuzat de Scotland Yard.


Vezi și: Un avion de vânătoare rus a interceptat o aeronavă-spion americană – VIDEO

„Lucrăm în strânsă colaborare cu colegii noştri de la poliţia scoţiană şi cele două anchete se desfăşoară în comun”, a adăugat el.

Într-un alt comunicat, şeful adjunct al poliţiei scoţiene, Steve Johnson, a precizat că ancheta privind pachetul găsit la Glasgow se află „la început, dar nu există niciun risc pentru public”.

Forţele speciale au detonat miercuri un pachet reperat în sala corespondenţei poştale de la Universitatea din Glasgow, a anunţat anterior poliţia scoţiană. Mai multe clădiri din împrejurimi au fost evacuate ca măsură de precauţie şi nimeni nu a fost rănit.

Cu o zi înainte, poliţia antiteroristă britanică a deschis o anchetă cu privire la trei pachete cu „mici bombe artizanale” găsite în aeroporturile Heathrow şi City din Londra, precum şi la principala gară din capitala Regatului Unit.

Vezi și: Președintele Braziliei critică carnavalul și difuzează imagini obscene – VIDEO

Aceste dispozitive se găseau în plicuri căptuşite de format A4 şi se pare că „puteau provoca un mic foc la deschiderea lor”, a precizat poliţia.

Anchetatorii explorează „un anumit număr de piste, în special posibilitatea ca pachetele să vină din Irlanda. Rămânem însă deschişi în ce priveşte responsabilii şi motivaţiile posibile”, a adăugat poliţia antiteroristă.

Potrivit canalului Sky News, pe plicuri erau lipite timbre irlandeze, iar poliţia din Irlanda a afirmat marţi că „asistă poliţia londoneză în anchetele acesteia”.