DISTRIBUIȚI
Barcroft Media

Poliţia britanică a arestat marţi patru bărbaţi sub bănuiala că intenţionau să comită atacuri teroriste, ca membri ai grupării neo-naziste National Action (Acţiune Naţională), transmite dpa, conform agerpres.

Cei patru bărbaţi, cu vârste între 22 şi 32 de ani şi provenind din zone diferite ale Marii Britanii, sunt suspectaţi de implicare în ‘comandarea, pregătirea şi instigarea la acte de terorism’ şi apartenenţă la o organizaţie interzisă, a anunţat poliţia din West Midlands.


”Arestările au fost planificate şi efectuate pe baza informaţiilor secrete; nu a existat nicio ameninţare pentru siguranţa publică”, a menţionat poliţia, care a precizat că au loc mai multe percheziţii legate de aceste arestări.

Four men have been arrested today on suspicion of terrorism offences. READ more: https://t.co/8l4vgvuDyF pic.twitter.com/WjMBXofeD5

Citeşte şi: Un tânăr migrant afgan, judecat în Germania pentru VIOL şi CRIMĂ

Guvernul de la Londra a interzis organizaţia National Action în decembrie anul trecut, aceasta fiind prima mişcare de extremă dreapta din Marea Britanie declarată organizaţie teroristă şi interzisă.

”National Action este o organizaţie rasistă, antisemită şi homofobă care incită la ură, glorifică violenţa şi promovează o ideologie dezgustătoare. Interzicerea sa va împiedica creşterea numărului de membri, va opri răspândirea unei propagande otrăvitoare şi va proteja tinerii vulnerabili de riscul radicalizării de pe urma opiniilor ei toxice”, declara ministrul de interne britanic Amber Rudd la data anunţării interzicerii grupării neo-naziste.

Potrivit estimărilor iniţiativei antifasciste ‘Hope Not Hate’, în decembrie anul trecut National Action avea mai puţin de 100 de membri.