DISTRIBUIȚI
Getty Images

Forţele de poliţie britanice îşi intensifică eforturile de combatere a violenţelor comise cu arme albe, printr-o campanie amplă organizată la nivel naţional în această săptămână, transmite luni dpa, potrivit agerpres.

În cadrul Operaţiunii Sceptrul, începând de luni ofiţerii de poliţie vor confisca arme albe şi le vor oferi deţinătorilor posibilitatea de a le depune în containere speciale în întreaga ţară.


Citeşte şi: UE îşi deschide porţile pentru americanii vaccinaţi – Black News

Consiliul naţional al comandanţilor de poliţie (NPCC) a declarat că o prioritate va fi colaborarea cu instituţiile de învăţământ pentru a descuraja tinerii să poarte cuţite.

În Londra, în nodurile intermodale de transport vor fi instalate echipamente care detectează dacă cineva poartă o armă sau un obiect de metal şi vor fi efectuate controale cu câini pregătiţi pentru detectarea drogurilor, a anunţat poliţia metropolitană.

De asemenea, poliţia va efectua patrulări în ”focarele violenţei” din Londra şi îi va viza pe cei urmăriţi pentru comiterea unor infracţiuni cu arme albe. Operaţiunea are loc la numai câteva zile după ce Fares Maatou, un adolescent în vârstă de 14 ani, a fost înjunghiat mortal în faţa unei pizzerii în Newham (estul Londrei).

Această crimă, comisă vineri după-amiază, este cea de-a 33-a omucidere consemnată în Londra începând cu 1 ianuarie. Dintre acestea, 24 de victime au fost ucise cu cuţitul. Poliţia metropolitană a precizată că există o ”legătură clară” între droguri şi violenţă pe străzile Londrei.

Citeşte şi: RENUNŢAŢI la distanțarea socială în iunie pentru a oferi oamenilor control asupra vieții lor, cer oamenii de știință – Black News

Ca parte a acestei operaţiuni, poliţia va folosi recunoaşterea automată a numărului de înmatriculare auto (ANPR), o tehnologie care îi vizează pe cei care folosesc şoselele pentru a trafica droguri.

În plus, londonezii sunt încurajaţi să predea cuţitele la 12 secţii de poliţie desemnate din capitala britanică.