DISTRIBUIȚI
Supporters of Brazil's former President Jair Bolsonaro are detained during a demonstration against President Luiz Inacio Lula da Silva, outside Planalto Palace in Brasilia, Brazil, January 8, 2023. REUTERS/Ueslei Marcelino

Poliția braziliană face vineri noi raiduri în cadrul anchetei privind revoltele din 8 ianuarie. Polițiștii au mai multe mandate de arestare și de percheziție, informează mediafax.

Poliția federală braziliană a efectuat vineri noi raiduri în cadrul unei anchete privind insurecția din 8 ianuarie, când susținătorii fostului președinte de extremă-dreapta Jair Bolsonaro au luat cu asalt clădirile guvernamentale din capitala Brasilia.


Citește și : Biden subliniază necesitatea respectării regulilor convenite pe Esplanada Moscheilor

Poliția a anunțat prin intermediul unui comunicat că execută trei mandate de arestare preventivă și 14 mandate de percheziție ordonate de Curtea Supremă în cinci state și în districtul federal, unde se află orașul Brasilia.

Aceasta este cea de-a patra fază a unei operațiuni lansate luna trecută, care vizează identificarea persoanelor care au participat, finanțat sau favorizat revoltele, în timpul cărora protestatarii au invadat și jefuit Congresul, palatul prezidențial și Curtea Supremă.

Poliția nu a dezvăluit numele celor vizați de raiduri, dar a subliniat că aceștia sunt cercetați pentru infracțiunile de „lovitură de stat, provocarea de daune, asociere criminală, instigare, distrugere și deteriorare a bunurilor special protejate”.

Citește și : Trei români au murit într-un grav accident petrecut în Slovenia

Demonstranții din Brasilia au protestat față de înfrângerea lui Bolsonaro de către președintele Luiz Inacio Lula da Silva în alegerile din octombrie.