DISTRIBUIȚI
AP

Poliţia federală a Braziliei a percheziţionat locuinţele a 29 de persoane suspectate de difuzarea de ştiri false în susţinerea preşedintelui Jair Bolsonaro, au informat poliţia şi mass-media, potrivit dpa şi agerpres.

Percheziţiile din districtul federal al capitalei Brasilia şi din alte cinci state, între care Rio de Janeiro şi Sao Paulo, au fost autorizate de judecătorul Curţii Supreme Alexandre de Moraes, potrivit unui tweet al poliţiei.


Citeşte şi: Majoritatea eurodeputaţilor salută propunerile Comisiei Europene pentru redresarea economică

Printre persoanele vizate se numără un fost parlamentar, un ofiţer în retragere, oameni de afaceri, activişti şi bloggeri, precizează cotidianul O Globo.

Aceste persoane sunt suspectate de distribuirea de mesaje împotriva stângii politice şi de postarea de ameninţări împotriva Curţii Supreme, pe care ei o acuză că a subminat în mod injust puterile prezidenţiale ale lui Bolsonaro.

Bolsonaro a participat la manifestaţii ale susţinătorilor săi fără a purta mască şi fără a respecta distanţa socială, în pofida faptului că Brazilia înregistrează cel mai mare număr de persoane contaminate din America Latină: peste 390.000.

Preşedintele Bolsonaro a minimizat riscurile pandemiei şi a încurajat guvernatorii statelor braziliene să redeschidă economia, notează AFP.

Citeşte şi: Peste 100.000 de americani au fost răpuşi de coronavirus

Cea mai mare economie a Americii de Sud a pierdut 763.232 de locuri de muncă în primele patru luni ale acestui an, potrivit Ministerului Economiei brazilian, citat miercuri de agenţia de ştiri Agencia Brasil.

Statul Sao Paulo, care a impus carantină până pe 15 iunie, ar putea permite punctual reactivarea sectoarelor economice care nu sunt considerate esenţiale, informează Agencia Brasil, care-l citează pe guvernatorul Joao Doria.