DISTRIBUIȚI
abc.au.net

Poliţia australiană a declarat miercuri că investighează relatările despre un presupus transfer de fonduri ale Vaticanului către Australia în timpul urmăririi penale a fostului trezorier al Vaticanului, cardinalul George Pell (foto), anchetat pentru abuzuri sexuale asupra minorilor, şi că a informat despre acest caz un organism anticorupţie,informează Reuters, potrivit agerpres.

Poliţia Federală Australiană (AFP) a confirmat că a primit informaţiile de la organismul responsabil pentru combaterea infracţionalităţii financiare din Australia.


Citeşte şi: Preşedintele Bulgariei se autoizolează în aşteptarea unui test de coronavirus

„AFP va întreprinde o analiză a informaţiilor relevante”, a declarat poliţia în comentarii trimise prin e-mail.

„AFP a trimis simultan aspecte ale acestei chestiuni Comisiei independente anticorupţie din statul Victoria (Victorian Independent Broad-based Anti-corruption Commission, IBAC).

Presa italiană a raportat recent că rivalul de la Vatican al cardinalului Pell, cardinalul italian Angelo Becciu, a trimis 700.000 de euro (828.100 dolari) în Australia pentru a-i ajuta pe „duşmanii” lui Pell în timp ce acesta se confrunta cu acuzaţii privind agresarea sexuală a unor minori.

Avocatul lui Becciu a respins respectivele relatări din presă.

Citeşte şi: Pandemia grăbeşte transferul muncii de la oameni la roboţi

George Pell a fost achitat de Înalta Curte de Justiţie din Australia în aprilie după ce a petrecut 13 luni în închisoare, pe baza acuzaţiilor potrivit cărora a agresat sexual doi băieţi de cor.

Avocatul său a declarat că relatările apărute în presa italiană cu privire la un presupus transfer de fonduri ale Vaticanului trebuie verificate.