DISTRIBUIȚI

Poliţia australiană desfăşoară o anchetă după ce mai multe colete suspecte au fost trimise unor ambasade şi consulate din Canberra şi Melbourne, au anunţat poliţia şi surse din cadrul ambasadelor, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Aceste colete, care nu sunt după toate probabilităţile unele periculoase, sunt în continuare examinate. Ele au fost livrate la mai multe adrese din capitală şi din marele oraş din sudul Australiei, a confirmat poliţia. „Aceste pachete sunt examinate de serviciile de urgenţă”, a precizat într-un comunicat poliţia federală australiană.


Citeşte şi: Germania plănuieşte să pregătească refugiaţii pentru a deveni mecanici de tren

Consulatul britanic din Melbourne a fost unul dintre primele vizate. „Suntem în legătură cu poliţia federală şi autorităţile locale cu privire la această situaţie. Toţi angajaţii noştri sunt sănătoşi şi în siguranţă”, a declarat un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice britanice.

Consulatul SUA în Melbourne a anunţat la rândul său că a primit „un pachet suspect”, care a fost preluat de pompierii din oraş şi de poliţia federală, care a declanşat o anchetă.

Citește și : SUA au emis noi sancţiuni împotriva Venezuelei

Vic Emergency, o agenţie însărcinată cu situaţiile de urgenţă şi aflată în subordinea guvernului statului Victoria, a cărui capitală este Melbourne, a dezvăluit mai multe cazuri de colete suspecte descoperite în oraş, inclusiv lângă misiuni diplomatice ale Spaniei, Japoniei, Egiptului, Indiei şi Pakistanului.