DISTRIBUIȚI

Patru bărbaţi au fost arestaţi după ce poliţia australiană a găsit peste 190 de kilograme de droguri ascunse într-un Bentley vintage, expediat din Canada în Australia, informează DPA, potrivit agerpres.

Poliţia australiană a declarat vineri că a descoperit 161 de kilograme de metamfetamină, cunoscută şi sub numele de „meth” sau „ice”, şi 30 de kilograme de cocaină ascunse în spatele farurilor vehiculului vintage, care ajunsese la Sydney din Canada printr-un transport maritim la începutul lunii august.


Citeşte şi: UE se teme să nu-şi piardă voinţa de a sprijini Ucraina – Black News

În total, preţul potenţial al drogurilor la nivelul străzii a fost estimat la 155 de milioane de dolari australieni (108 milioane de dolari americani), a precizat poliţia.

Potrivit poliţiei din New South Wales, trei bărbaţi şi o femeie au fost arestaţi şi inculpaţi pentru presupusa lor implicare în acest import.

Tot vineri, poliţia de frontieră australiană (ABF) a anunţat cea mai mare captură de metamfetamină din istoria Australiei.

Citeşte şi: Haga va cere o derogare temporară de la sancțiunile UE împotriva Rusiei – Black News

ABF, care săptămâna trecută anunţase că a descoperit 748 de kilograme de metamfetamină în containere maritime cu piatră de marmură sosite la Sydney din Emiratele Arabe Unite, a precizat că o examinare a mai multor containere la Port Botany (Sydney) a găsit alte 1.060 de kilograme de drog ascunse în acelaşi mod.

În total, captura a fost de peste 1.800 de kilograme de droguri, a anunţat vineri comisarul-şef interimar al poliţiei din New South Wales, John Watson.