DISTRIBUIȚI
Israel National News

Mai multe sute de poliţişti au pus capăt sâmbătă unei petreceri rave ilegale din nord-vestul Franţei care se prelungea din ultima zi a anului trecut, sfidând interdicţia de circulaţie pe timp de noapte şi mai multe restricţii anti-COVID privind reuniunile mari, relatează Reuters, scrie agerpres

În jur de 2.500 de petrecăreţi din Franţa şi din străinătate au participat la petrecerea rave dintr-un depozit abandonat din Lieuron, în apropiere de Rennes, iar unii dintre ei au avut ciocniri cu poliţia la puţin timp după ce a început distracţia, joi seară.


Citește și : Wuhan a sărbătorit intrarea în 2021, la un an după apariţia primului caz de COVID-19

Ciocnirile au determinat poliţia să aştepte întăriri înainte de a acţiona decisiv pentru a pune capăt petrecerii, a declarat presei Emmanuel Berthier, şeful prefecturii Ille-et-Vilaine.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a anunţat pe Twitter că peste 1.200 de petrecăreţi au primit avertismente oficiale din partea poliţiei la părăsirea locului, adăugând că organizatorii sunt în curs de identificare şi că vor fi puşi sub acuzare.

În jur de 800 dintre participanţii la petrecere au fost sancţionaţi pentru participarea la petrecerea ilegală, pentru că au încălcat interdicţia de circulaţie şi nu au purtat măşti, în timp ce restul au primit avertismente în primul rând pentru utilizarea de droguri ilegale, a precizat Berthier.

De asemenea, au fost efectuate cinci arestări, iar echipamentul de sunet şi lumină a fost confiscat, a adăugat el.

Procurorii din Rennes au deschis o anchetă pentru organizarea ilegală a unui eveniment muzical şi comiterea de violenţe împotriva unor persoane ale autorităţii publice, a menţionat prefectura, în timp ce autorităţile locale sanitare i-au îndemnat pe petrecăreţi să se autoizoleze timp de şapte zile.

În timp ciocnirilor de pe 31 decembrie, oamenii care participau la petrecere au aruncat cu sticle şi pietre în poliţie, iar mai mulţi ofiţeri au suferit răni minore. O maşină de poliţie a luat foc şi alte trei au fost avariate.

Citește și : Fauci: Vaccinarea merge mai greu decât era plănuit în SUA; avem nevoie de mai multe resurse

Confruntată cu cel mai mare număr de cazuri din vestul Europei, Franţa intensifică restricţiile anti-COVID, impunând o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte în 15 departamente, de sâmbătă de la ora 18.00, în loc de 20.00, cum se intenţiona iniţial.

Franţa a avut deja două lockdown-uri de la izbucnirea epidemiei, dintre care al doilea a fost relaxat la mijlocul lui decembrie, dar barurile şi restaurantele sunt închise pentru moment şi nu se ştie când s-ar putea redeschide.