DISTRIBUIȚI

Poliţia a arestat 13 turişti germani aflaţi în vacanţă pe insula spaniolă Mallorca pentru provocarea unui incendiu într-un restaurant administrat de o conaţională în apropiere de o plajă populară, informează dpa, potrivit agerpres.

Aceştia urmează să fie aduşi sâmbătă seara în faţa unui judecător, care va decide asupra procedurilor ulterioare.


Citește și :  Doi opozanţi în exil ai lui Putin desemnaţi ‘agenţi ai străinătăţii’

Turiştii au dat o petrecere pe balconul hotelului şi au aruncat mucuri de ţigară pe acoperişul de stuf al restaurantului Why Not de dedesubt, provocând un incendiu vineri după-amiază.

Potrivit proprietarei restaurantului, Alice Klotz, pagubele provocate se ridică la 150.000 de euro. Două persoane au fost rănite uşor, a indicat cotidianul Mallorca Zeitung.

Judecătorul urmează să decidă dacă turiştii au provocat incendiul în mod intenţionat sau dacă au fost extrem de neglijenţi.

Restaurantul este situat în apropiere de Playa de Palma, o fâşie de plajă cunoscută de turiştii germani sub numele de „Ballermann”, după numele unei cafenele de pe plajă.

Citește și : Germania va livra Ucrainei primele 15 tancuri antiaeriene de tip Gepard în luna iulie

 

În ultimele săptămâni, în condiţiile în care restricţiile anti-COVID-19 au fost aproape în totalitate ridicate, în populara staţiune balneară au avut loc din nou petreceri dezlănţuite şi au fost raportate mai multe bătăi şi furturi.