DISTRIBUIȚI
B365

Forţele de poliţie din Germania, Italia şi Bulgaria au arestat miercuri 11 persoane în cadrul unei anchete care a vizat fraude fiscale făcute de organizaţii de criminalitate organizată implicând comerţul cu automobile de lux, a anunţat poliţia germană, potrivit Reuters şi dpa, scrie agerpres.  

Patru persoane au fost arestate în Germania, şase în Italia şi una în Bulgaria. Arestările au fost făcute în timpul percheziţionării a 46 de apartamente şi birouri.


Citește și : O asociaţie ‘împotriva islamofobiei’ din Franţa a fost dizolvată pentru că incita la ură

Poliţia din landul german Bavaria a menţionat că anchetatorii din Augsburg investighează acest caz de peste un an, sub coordonarea Biroului Procurorului Public European (EPPO, Parchetul european), instituţie condusă de procurorul român Laura Codruţa Kovesi.

Principalii suspecţi care au fost arestaţi aparţin mafiei calabreze ‘Ndrangheta, care controlează traficul de droguri în Europa, şi sunt acuzaţi de formarea unei organizaţii infracţionale şi de fraude fiscale în valoare de 13 milioane de euro, potrivit poliţiei.

Suspecţii vor fi aduşi în scurt timp în faţa unui judecător.

‘Ndrangheta, ce are baza în regiunea Calabria din sudul Italiei, a depăşit faimoasa organizaţie mafiotă siciliană Cosa Nostra devenind cea mai periculoasă grupare de criminalitate organizată din Italia şi una dintre cele mai mari din lume.

Citește și : Putin îi bagă în concediu plătit pe toţi ruşii