DISTRIBUIȚI
ansa

Rămăşiţele podului de pe autostradă prăbuşit la Genova, în Italia, trebuie rapid demolate sau consolidate pentru a se preveni noi accidente, recomandă experţii, potrivit dpa, transmite și agerpres.

Experţii tehnici însărcinaţi de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii să analizeze dezastrul au ajuns la această concluzie într-un raport scris înmânat unui comisar pentru situaţii de urgenţă numit de guvern, a relatat agenţia italiană de ştiri ANSA.


Citește și: Cutremur neobișnuit de puternic în Venezuela – VIDEO

Un purtător de cuvânt al Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a confirmat pentru dpa această informaţie.

Avertismentul vizează numai rămăşiţele din partea de est a Podului Morandi, sub care se află câteva blocuri de apartamente ce au fost evacuate săptămâna trecută, imediat după accident.

Luni, pompierii au închis complet accesul în zonă, fără a le mai permite persoanelor evacuate să revină la locuinţe pentru a-şi lua bunurile, deoarece dinspre fragmentele de pod rămase se auzeau zgomote suspecte.

Citește și: Șeful campaniei lui Trump, VINOVAT de fraudă bancară și fiscală

Podul Morandi s-a prăbuşit la 14 august în timpul unei furtuni, iar peste 30 de maşini şi camioane au căzut de la o înălţime de 45 de metri. În total, 43 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Podul făcea legătura între partea de est şi parte de vest a oraşului Genova, un port din nord-vestul Italiei care este prins între mare şi munţi şi care acum se confruntă cu uriaşe probleme de trafic.