DISTRIBUIȚI

Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak a afirmat, sâmbătă, că Ucraina nu va negocia cu preşedintele rus Vladimir Putin, subliniind că nu este cazul de discuţii cu cei care „calcă pe cadavre”, scrie news.ro .

„Să concluzionăm.


1. Nu are rost să negociezi cu cei care „calcă pe cadavre” — Putin şi anturajul său. Preţul cuvintelor lor are o valoare negativă.

2. Sunt posibile negocieri, dar cu noul preşedinte al Rusiei. Care va evalua realitatea mai adecvat”, a scris Podoliak pe Twitter.

Citește și : ALERTĂ la Bruxelles! Un plic cu pudră albă a fost găsit la sediul Comisiei Europene

Vineri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin se află la putere, imediat după ce liderul de la Kremlin a cerut Ucrainei să capituleze.

Vladimir Putin a îndemnat vineri Ucraina ”să înceteze imediat” ostilităţile şi să ”revină la masa negocierilor”.

Zelenski i-a răspuns că ”Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Putin este preşedintele Federaţiei ruse. Vom negocia cu noul preşedinte”.

Citește și : Turcia vrea să trimită mai multe arme Ciprului de Nord

El denunţă o ”farsă a anexării” şi acuză Rusia că ”încearcă să fure ceea ce nu-i aparţine”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a oficializat vineri, într-un discurs-fluviu anexarea regiunilor ucrainene Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporijea, în care a criticat virulent Occidentul şi a cerut Kievului să capituleze.