DISTRIBUIȚI
REUTERS

Marea Moschee de la Mecca este pregătită pentru credincioşii care vin în pelerinajul sacru anual: podelele şi stâlpii Marii Moschei au fost dezinfectaţi pentru a preveni infectarea cu SARS-COV-2. Anul acesta doar 1.000 de pelerini vor face pelerinajul sacru de la Mecca, scrie mediafax.

Autorităţile din Arabia Saudită s-au pregătit pentru prima zi a pelerinajului sacru de la Mecca care a început pe 28 iulie şi se încheie pe 2 august.


Citește și : Grecia impune OBLIGATIVITATEA măștii în aproape toate spațiile publice închise

Moschee a fost dezinfectată pentru a preveni răspândirea virusului SARS-COV-2.

Pandemia a redus numărul pelerinilor la doar o mie de persoane, prin comparaţie cu două milioane de musulmani care ajungeau în ceilalţi ani. Pentru prima dată la Mecca nu vor veni pelerini din afara ţării. 70% din pelerinii autorizaţi sunt rezidenţi străini în Arabia Saudită, iar restul cetăţeni saudiţi.

Pelerinii vor aduce propriile covoraşe pentru rugăciuni şi pot bea apă doar din buteliile umplute cu apă din fântâna Zamzam.

Arabia Saudită are o rată mare de infecţie cu SARS-COV-2. Până acum peste 264.000 de persoane au contactat virusul şi s-au înregistrat pesteb 2.700 de decese.

Citește și : Ani grei de închisoare pentru fostul premier malaezian

„Cerinţele pentru controlul infecţiei sunt la cel mai înalt nivel: igienizarea mâinilor pentru pelerini, purtând masca, păstrând o distanţă fizică şi oferindu-le sfaturi de conştientizare a sănătăţii în timp ce sunt în autobuz şi până când ajung la zona de carantină din Mecca”, a afirmat Sari Assiri, ministrul saudit al Sănătăţii.