DISTRIBUIȚI

O ploaie torenţială care a căzut în noaptea de marţi spre miercuri a inundat un oraş din apropierea Atenei mai multe persoane rămânând izolate în locuinţe şi maşini, iar şcolile fiind închise, informează miercuri Reuters, potrivit agerpres.

Drumurile din Nea Peramos, localitate aflată la circa 27 de kilometri vest de Atena, s-au transformat în şuvoaie de noroi, după cum s-a putut observa în imaginile prezentate la televizor.


”Practic, întregul oraş Nea Peramos a fost inundat”, a declarat la Antenna TV primarul localităţii, Grigoris Stamoulis. ”Nu cred că am mai văzut vreodată aici o inundaţie asemănătoare”, a adăugat edilul.

Stamoulis a precizat că sunt în desfăşurare operaţiunile de salvare a persoanelor rămase în maşini şi locuinţe, însă a subliniat că, după părerea sa, nimeni nu s-a aflat în pericol imediat.

Unii dintre locuitori au fost nevoiţi să se urce în balcoanele şi pe acoperişurile locuinţelor, a precizat postul naţional de televiziune.

Potrivit autorităţilor, au fost primite cel puţin 160 de apeluri de ajutor.

Marţi, Grecia a declarat stare de urgenţă pe insula Symi după ce o furtună a măturat străzile, a împins maşinile în apă, a distrus locuinţe şi a întrerupt furnizarea alimentării cu electricitate şi cu apă.