DISTRIBUIȚI
afp

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi cinci au fost rănite în urma ploilor torenţiale care au căzut în ultimele zile în centrul Vietnamului, au anunţat vineri autorităţile, relatează DPA, potrivit agerpres.

Un băiat în vârstă de doi ani şi un bărbat de 53 de ani au murit înecaţi în provincia Nghe An, a declarat Comitetul Central pentru Prevenirea şi Controlul Catastrofelor Naturale. A treia victimă este un bărbat de 32 de ani, care a fost lovit miercuri de fulger.


Citește și: CEDO respinge o cerere de suspendare a exhumării lui Franco

Cinci elevi de gimnaziu au fost, de asemenea, răniţi după ce au fost loviţi de fulgere în aceeaşi zi în drum spre şcoală în provincia Nghe An.

Imagini publicate de mass-media oficiale arătau numeroase străzi din oraşul Vinh, în Nghe An, aflate sub jumătate de metru de apă.

Circa 600 de case au fost deteriorate şi peste 23.000 de animale au murit în inundaţiile care au provocat perturbări majore ale traficului, se arată în raportul Comitetului.

Citește și: Japonia trimite forţe militare în Strâmtoarea Ormuz

În ultimele trei zile, în unele regiuni s-au înregistrat până la 957 de milimetri de ploaie, în condiţiile în care media precipitaţiilor este cuprinsă între 80-150 de milimetri.

Ploile abundente se vor reduce începând de vineri seara, însă autorităţile au avertizat cu privire la inundaţiile şi alunecările de teren ca urmare a apelor acumulate în zonele muntoase.