DISTRIBUIȚI
Twitter

Ploile torenţiale din sudul Japoniei au slăbit în intensitate joi, însă autorităţile japoneze au decis să menţină în vigoare ordinele de evacuare pentru mai mult de 1 milion de persoane, avertizând în privinţa riscului producerii altor alunecări de teren, fenomene care au provocat moartea unei persoane, o alta fiind dată dispărută, informează Reuters, potrivit agerpres.

Începând de vineri, regiuni din insula Kyushu, situată în extremitatea sudică a arhipelagului, s-au confruntat cu precipitaţii de până la 1.000 de milimetri, echivalentul unui volum mai mult decât dublu faţă de cantitatea înregistrată în mod curent în întreaga lună iulie, a precizat postul public de televiziune NHK.


Citește și : Putin: Rusia este pregătită să intensifice dialogul cu SUA în legătură cu dezarmarea

Pe măsură ce precipitaţiile şi-au schimbat direcţia spre centrul şi estul Japoniei, NHK a avertizat locuitorii din Kyushu să nu revină în locuinţe, întrucât pericolul de alunecări de teren persistă. Potrivit cotidianului The Yomiuri, 11.353 de persoane s-au strâns în centrele pentru persoane evacuate.

Echipele intervenţie nu au reuşit să ajungă la o femeie în vârstă de aproximativ 80 de ani, care locuia într-un imobil distrus de o alunecare de teren produsă joi dimineaţă, a precizat postul NHK. O femeie din prefectura Kagoshima, în sudul insulei Kyushu, şi-a pierdut viaţa săptămâna aceasta într-o altă alunecare de teren.

Autorităţile guvernamentale au fost criticate pentru reacţia lentă din iulie 2018, când ploile torenţiale care au afectat Kyushu au cauzat alunecări de teren şi inundaţii, provocând moartea a peste 200 de persoane în cel mai grav dezastru natural înregistrat în Japonia în ultimii 36 de ani.

Citește și : Trump: Dacă imigranţii ilegali sunt nemulţumiţi de condiţiile de detenţie… pur şi simplu să nu vină