DISTRIBUIȚI
pti

Cel puţin 22 de persoane au decedat în statul indian Kerala din sudul ţării în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor provocate de ploile musonice, au anunţat vineri autorităţile citate de Reuters, potrivit agerpres.

Ploile musonice sezoniere, care au loc din iunie până în septembrie, provoacă în fiecare an decese şi evacuări în Asia de Sud, dar oferă totodată peste 70% din necesarul de apă crucial pentru agricultură şi creşterea economică.


Citeşte şi: Trump îl pune pe Joseph Maguire director interimar al National Intelligence

În Kerala, peste 22.000 de persoane au fost evacuate, iar Aeroportul Internaţional Cochin, cel mai aglomerat din acest stat, a fost închis. Situat în apropiere de râul Periyar, aeroportul va rămâne închis cel puţin până duminică, ora 9:30 GMT, au indicat oficialii adăugând că forţele navale indiene au deschis un aerodrom aflat la o bază navală pentru utilizarea în scopuri comerciale.

Statul Kerala a fost afectat în luna august a anului trecut de inundaţii devastatoare, în urma cărora au decedat peste 200 de persoane, iar circa 5 milioane au fost afectate.

Statele vestice Maharashtra, Goa şi Karnataka au fost şi ele afectate de ploile torenţiale şi inundaţii. Potrivit autorităţilor, cel puţin 38 de persoane au murit săptămâna aceasta, iar peste 200.000 au fost evacuate.

Citeşte şi: Atac sălbatic asupra unui poliţist londonez! Victima a fost lovită în cap cu maceta

Sute de sate şi câteva oraşe din zonele afectate din Maharashtra sunt private de electricitate şi apă potabilă, a anunţat vineri un oficial din acest stat.

Şcolile şi colegiile din mult zone din vestul şi sudul Indiei au fost închise luni şi este puţin probabil să fie redeschise curând, au indicat autorităţile.

Meteorologii au prognozat că ploile torenţiale vor continua în următoarele două zile în Kerala, Maharashtra şi Karnataka.