DISTRIBUIȚI
rnews.ro

Ploile abundente care au căzut în ultimele ore au provocat inundaţii în numeroase zone din Toronto, cel mai mare oraş canadian, şi a determinat numeroase acţiuni de salvare a persoanelor blocate de creşterea apelor, relatează miercuri EFE, potrivit agerpres.

Ploile intense, care au început în cursul nopţii de marţi, au inundat numeroase străzi, tuneluri, staţii subterane şi subsoluri în întreg oraşul. Zeci de automobilişti au fost obligaţi să-şi abandoneze maşinile pe străzile inundate. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu numeroase linii de tramvai operate de serviciul public din Toronto.


Citește și : Prima doamnă a Siriei, tratată de cancer la sân într-un spital din Damasc

Una din scenele cele mai dramatice a avut loc marţi seara când doi muncitori care lucrau într-un subsol au rămas blocaţi într-un lift. Poliţia din Toronto a reuşit să-i salveze pe cei doi muncitori, când se inundase deja interiorul liftului şi mai rămâneau doar 30 de cm între suprafaţa apei şi tavanul ascensorului.

Serviciul Meteorologic al Canadei a avertizat că în unele zone din Toronto au căzut în câteva ore între 50 şi 100 mm de precipitaţii. În zona aeroportului situat în aproape de centrul oraşului s-au înregistrat 64 mm de ploaie în doar două ore.

În august, media precipitaţiilor la Toronto este de 78 de mm pe întreaga durată a lunii.

Citește și : Coaliția de centru-stânga din Slovenia l-a nominalizat pe Marjan Sarec la funcția de premier