DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy visits a position of Ukrainian service members, as Russia's attack on Ukraine continues, in Soledar, Donetsk region, Ukraine June 5, 2022. Picture taken June 5, 2022. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY./File Photo

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvăluit în noaptea de miercuri spre joi că planurile militare aprobate într-o reuniune a Statului Major al Comandantului Şef Suprem „vor fi pe placul ucrainenilor” şi „îi vor supăra pe ocupanţi”, transmite EFE, potrivit agerpres.

„Desigur, nu pot dezvălui exact temele care au fost discutate de personal. Însă majoritatea rapoartelor, rapoarte acceptate şi planuri aprobate definitiv, vor fi pe placul ucrainenilor. Şi cu siguranţă îi vor supăra pe ocupanţi”, a declarat Zelenski în obişnuitul său discurs nocturn.


Citește și: Val de nemulţumiri în UK! Un cercetător britanic primește O ALTĂ bursă din SUA pentru a investiga COVID – Black News

Totuşi, Zelenski a explicat că la reuniune principala chestiune abordată a fost mişcarea trupelor „în sensul eliberării întregului pământ ucrainean şi tot ceea ce este nevoie pentru punerea în aplicare a operaţiunii noastre de apărare”.

Totodată, preşedintele ucrainean a informat că, în regiunea Herson, au fost eliberate miercuri trei localităţi: Novovoskresenske, Novohrihorivka şi Petropavlivka. El a mai spus că forţele ucrainene au doborât şase drone de fabricaţie iraniană.

Citeşte şi: Doi morţi şi clădiri distruse în urma unor bombardamente ruseşti asupra oraşului Zaporojie – Black News

În fine, şeful statului ucrainean a anunţat că a avut miercuri o discuţie „foarte bună” cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, căruia i-a mulţumit pentru sprijin şi cu care şi-a coordonat „următorii paşi comuni”.