DISTRIBUIȚI
REUTERS

Yamil Santoro, reprezentant al coaliţiei Republicanos Unidos din Argentina, a anunţat că a depus plângere penală pe numele preşedintelui Alberto Fernandez, acuzându-l pe acesta de încălcarea normelor sanitare din pandemie prin organizarea omagierii lui Diego Maradona la palatul prezidenţial din Buenos Aires, potrivit news.ro.

„Oranizarea omagierii cu participare masivă la Casa Rosada, în Plaza de Mayo şi în apropierea acestei zone a repreznetat o activitate incompatibilă cu Distanţarea Socială Preventivă şi Obligatorie”, se arat- în plângerea semnată de Santoro.


Citește și : Phenian, oraşul INTERZIS! Kim Jong Un a dat ordinul în urmă cu puţin timp

Yamil Santoro a precizat că omagierea de la Casa Rosada a reprezengtat o încălcare „masivă” a regulii de distanţare socială, dar şi o încălcare a principiului egalităţii în faţa legii prin faptul că familia lui Maradona beneficiat de tratament diferit faţă de orice altă familie argentiniană care suferă pierderea unei persoane dragi.

Santoro aminteşte că în Codul Penal este prevăzută o pedeapsă de şase luni până la doi ani de închisoare pentru cei care încalcă măsurile adoptate de autorităţi pentru împiedicarea propagării unei epidemii.

Diego Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani. Joi, mii de argentinieni i-au adus un ultim omagiu lui Maradona la Casa Rosada, palatul prezidenţial din Buenos Aires, unde a fost depus pentru câteva ore sicriul cu trupul neînsufleţit al starului argentinian.

Citește și : CIA controla două companii elveţiene de criptare