DISTRIBUIȚI
LA Times

Ministerul Culturii din Spania a anunţat, miercuri, că Placido Domingo a fost exclus din spectacolele programate în luna mai la Teatrul Zarzuela din Madrid, după ce tenorul a recunoscut acuzaţiile de hărţuire sexuală, potrivit mediafax.

Într-o declaraţie transmisă presei, Ministerul Culturii din Spania a explicat faptul că decizia de a renunţa la participarea tenorului, care a recunoscut acuzaţiile de hărţuire sexuală formulate la adresa sa de mai multe femei, a fost luată în semn de solidaritate cu persoanele afectate.


Citește și : Un prim caz de coronavirus a fost confirmat în Brazilia

Teatrul Zarzuela va susţine spectacolele programate, dar fără participarea lui Domingo. Iniţial, reprezentaţiile ar fi celebrat împlinirea a 50 de ani de la prima apariţie a cântăreţului la Madrid.

Placido Domingo a declarat într-un comunicat publicat marţi că „îşi asumă responsabilitatea pentru acţiunile sale”, după ce o anchetă independentă desfăşurată la solicitarea American Guild of Musical Artists l-a găsit vinovat de hărţuire sexuală.

„Respect faptul că aceste femei au putut, în cele din urmă, să vorbească despre acest lucru şi vreau ca ele să ştie că îmi pare sincer rău pentru rănile pe care le-am provocat. Îmi asum întreaga responsabilitate pentru acţiunile mele”, a spus tenorul în vârstă de 79 de ani, potrivit USA Today.

Agenţia de presă Associated Press a scris în lunile august şi septembrie 2019 că a vorbit cu peste 20 de femei, cele mai multe afirmând că Domingo a încercat să le determine să întreţină relaţii sexuale cu el şi uneori le-a pedepsit pe linie profesională dacă l-au refuzat.

Domingo a contestat mult timp acuzaţiile, numindu-le „pur şi simplu incorecte”. Acesta a mai spus că „interacţiunile şi relaţiile au fost întotdeauna primite bine şi consensuale”, deşi a subliniat că „regulile şi standardele” s-au schimbat.

Citește și : Marea Britanie efectuează teste aleatorii pentru depistarea coronavirusului la pacienţii de gripă

Într-un interviu pentru publicaţia El Confidencial acordat în toamna anului trecut, Domingo a spus că spaniolii sunt în mod natural „calzi, afectuoşi şi iubitori”. „Am fost galant, dar întotdeauna în limitele unui comportament de domn, ale respectului şi sensibilităţii”, a mai spus acesta.

Operele din SUA au anulat viitoarele reprezentaţii ale lui Domingo, după aceste acuzaţii. La începutul lunii octombrie 2019, tenorul a demisionat din funcţia de director general al Operei din Los Angeles pe care o deţinea din 2003.