DISTRIBUIȚI
Yeni Şafak

Autorităţile locale judiciare exclud pista islamistă ca motivaţie în cazul de la Avignon, în care un bărbat de 33 de ani, care ameninţa oamenii pe stradă cu o armă, a fost împuşcat mortal joi de poliţie, relatează AFP, scrie agerpres.

„Excludem pista islamistă. Bărbatul era monitorizat psihiatric şi a făcut afirmaţii incoerente”, a declarat pentru AFP parchetul de la Avignon.


Citește și : Egalitatea de gen mai are mult de aşteptat în Europa

Poliţia a intervenit la puţin timp după ora locală 10.00 (09.00 GMT), chemată de un trecător care a semnalat că un bărbat înarmat cu un pistol îi ameninţa pe oameni. „Bărbatul s-a îndreptat repede spre ei cu arma sa şi a fost ucis de forţele de ordine”, a explicat un purtător de cuvânt al poliţiei din Avignon.

„Nu există alţi răniţi”, a mai precizat această sursă. Ancheta a fost încredinţată poliţiei judiciare.

Incidentul intervine în contextul în care nivelul de alertă de securitate a fost ridicat la „urgenţă atentat” după atacul de joi dimineaţă dintr-o biserică din Nisa, în sud-estul Franţei, care s-a soldat cu trei morţi.

Citește și : Au început JIHADUL? Atac cu cuţitul la Consulatu Franţei din Jeddah; Un bărbat înarmat a fost împuşcat la Avignon!