DISTRIBUIȚI
Digi24

Aeroportul din Odesa, oraş portuar din sudul Ucrainei, a fost lovit sâmbătă de un tir rusesc cu rachetă care a distrus pista, fără a provoca victime, a anunţat guvernatorul regiunii, Maksim Marcenko, relatează AFP, potrivit agerpres

„Astăzi, duşmanul a lovit din Crimeea cu un sistem de rachetă pentru apărarea de coastă Bastion. Pista aeroportului din Odesa a fost distrusă. Mulţumesc lui Dumnezeu, nu au existat victime”, a postat guvernatorul într-un video pe contul său de Telegram.


Citește și : Zelenski salută noul ajutor financiar anunţat de SUA

Opt persoane au fost ucise în tiruri ruseşti în urmă cu o săptămână în oraşul istoric Odesa cu aproape un milion de locuitori, până acum relativ scutit de lupte.

Armata rusă a afirmat atunci că a vizat cu „rachete de înaltă precizie” un important depozit de arme livrate forţelor ucrainene de SUA şi de ţările europene, în apropiere de Odesa.

Pe 10 aprilie, aeroportul din Dnepr, un oraş industrial de un milion de locuitori din estul Ucrainei, a fost „complet distrus” de bombardamente ruseşti, potrivit autorităţilor regionale.

Citește și : Muntenegru are un nou guvern (VIDEO)