DISTRIBUIȚI
rmx.news

Partidul Lege şi Justiţie (PiS), formaţiunea naţionalistă aflată la guvernare în Polonia, continuă să se bucure de cea mai ridicată cotă de popularitate dintre toate grupurile politice înaintea alegerilor parlamentare de duminică, potrivit unui sondaj de opinie făcut public luni şi citat de Reuters, potrivit agerpres.

Astfel, coaliţia condusă de PiS, din care mai fac parte două partide mici satelit, are o cotă de 42%, în timp ce principala sa rivală, Coaliţia Civică, ce include Platforma Civică (PO) şi câteva formaţiuni mici, este cotată la 29%.


Citește și : SUA vor ajuta statele baltice să îşi securizeze reţelele energetice

Blocul de stânga Lewica are un sprijin de 13%, iar blocul de extremă-dreapta Konfederacja este plasat la 5%.

Sondajul a fost realizat de institutul Kantar pentru cotidianul Gazeta Wyborcza şi pentru postul de radio Tok FM în perioada 1-5 octombrie.

Polonia, cea mai mare ţară post-comunistă din Uniunea Europeană, va avea alegeri pentru cele două camere ale parlamentului la 13 octombrie, după patru ani de guvernare PiS.

După ce a ajuns la putere în 2015, PiS a introdus un număr de reforme judiciare care au declanşat critici dure din partea comunităţii juridice şi au atras Polonia într-o dispută cu Comisia Europeană.

Citește și : Coreea de Nord respinge orice dialog pe dosarul nuclear atât timp cât SUA nu îşi schimbă atitudinea